Bedwing je draak

Bedwing je draak

Op donderdag 1 oktober vieren we het Michaëlsfeest. Het eerste jaarfeest van dit schooljaar.
Na een jarenlange traditie dat onze achtste-klassers de draak verslaan, zal het er dit jaar anders uit komen te zien. Niet het ijzer, maar de wind en de luchtelementen moeten bedwongen worden. Dit zal gebeuren met zelfgemaakte, grote vliegers.

De zevende-klassers gaan met dynamiek en op speelse wijze aan de slag met het bouwen van een burcht. Ze bouwen deze met hun klas en moeten hem ook samen verdedigen.

Er staan nog meer uitdagingen op het programma, die in het teken staan van de strijd aan gaan. Zo gaan de negende-klassers de uitdaging aan met zichzelf en elkaar door het uitvoeren van verschillende “challenges” welke ze zelf verzinnen.

Voor de tiende en elfde-klasser wordt er bij Michaël een ander moedsaspect opgeroepen: overwin je draak en heb de moed om naar buiten te kijken. Durf je open te stellen wat er in de wereld plaatsvindt en zoek je verbinding met ongemakkelijk ogende situaties. Welke mogelijkheden heb je als jong mens? Wat wil je doen, wat wil je ervoor laten? Vanuit de vraag, wie ben ik, waar kom ik vandaan, dragen zij liefdadigheid uit in Zutphen en verder de wereld in.

Bij de twaalfde-klassers wordt er geluisterd naar een Michaëlsverhaal van een docent, waarin de docent een persoonlijk verhaal vertelt over de draken in zijn of haar leven. Welke draken kom je in je leven tegen en hoe kan je ermee omgaan?

Kortom: het belooft een enerverende dag te worden!


Terug naar home