Periode onderwijs

 

 

Ochtendperiode

Het periode-onderwijs is de basis van het onderwijs op onze school. In de periode wordt de leerstof klassikaal aangeboden, maar de verwerking van de leerstof in het periodeschrift is individueel. Iedereen mag dus op zijn eigen manier het periodeschrift vullen. Een periode duurt drie (soms 4) weken. In die periode wordt er dagelijks de eerste twee lesuren gewerkt aan een passend thema dat aansluit bij je ontwikkeling. Een mooi voorbeeld is het onderwerp ontdekkingsreizen in de zevende klas, de klas waarin je bezig bent met het verleggen van eigen grenzen. 

Het periode-onderwijs is intens: het komt elke dag terug. Het is ook levend en persoonlijk onderwijs. Daarmee bedoelen we dat je leert door de aanpak van de leraar en minder uit bestaande boeken. Resultaat van het periode-onderwijs is een zelfgemaakt schrift waarin de periodestof is weergegeven op vaak kunstzinnige wijze.

Kunst en ambacht periodelessen

 

 

 

 

 

Kunstzinnige en praktische vakken worden in één of twee blokuren per week zes tot twaalf weken lang gegeven. Dat noemen we dan kunst en ambacht periode. Voor de kunst en ambacht lessen worden twee klassen meestal in drie groepen verdeeld.